Invigning av Be-Ge Baltic:s nya fabrik

Stina Eneman Nyheter

Den 20 oktober invigde Be-Ge Baltic sin nya fabrik. VD Vaida Vaicaitiene och Be-Ge:s koncernchef Erland Persson välkomnade internationella och lokala gäster: kunder och leverantörer från Sverige, Danmark, Litauen, representanter från lokala myndigheter och organisationer. Under en fabriktur kunde gäster se hela produktionsflödet med all ”hård” och ”mjuk” infrastruktur.

Företaget har under Be-Ge:s 10-åriga ägande sedan 2006 vuxit kraftigt och flyttat nu för tredje gången till större lokaler, till en helt nybyggd och toppmodern fabrik. Den nya fabriken är på 3 800 kvm och den totala investeringen uppgår till cirka 2,8 miljoner euro.

Den nybyggda fabriken innebär fördubblade produktionsytor, lagerytor och administrativa utrymmen. I samband med byggnationen har även investeringar skett i senaste teknik, t.ex. Eton system och förbättrat arbetsklimat för de anställda. Den förbättrade logistiken och effektivare produktionen gör nu att företaget både kan öka produktionstakten och volymerna till kunderna.